Encyklopedie

5. ARMÁDA

V záložce armáda najdete všechno, co potřebujete k tomu, abyste mohli úspěšně útočit, bránit, prostě celkově používat armádu. Nákup a prodej jednotek, zakládání regimentů, jejich rušení nebo změna jejich specializace a samozřejmě nasazování jednotek do regimentů.

7.1. ARMÁDA

V základním okně se dozvíte, jakou máte celkovou sílu, kolik z toho je obrana a útok, počet jednotek, které vycvičit můžete a kolik už vycvičených máte a žoldy jednotek. Plus ještě další vymoženosti.



7.2. JEDNOTKY

V tomto okně se vám zobrazuje, kolik máte jednotek, které nejsou přiřazené v žádném regimentu. Pozor: NE celkový počet jednotek. Celkový počet najdete v záložce Armáda.



7.3. VÝCVIK ARMÁDY

Co jiného tady hledat než výcvik jednotek. Abyste mohli vycvičit nějaké jednotky tak potřebujete volnou populaci, výcvikové tábory a samozřejmě suroviny. Jednotky se necvičí hned. Můžete si koupit jednotek, na kolik máte surovin a populace, ale za jeden tah se vycvičí jen tolik jednotek, na kolik máte kapacitu ve výcvikových táborech. Tzn., pokud koupíte víc jednotek, než kolik dokážete vycvičit za jeden tah, tak se budou cvičit víc tahů.



7.4. ARÁDA

Regimenty jsou základ armády. Jsou to určité „bojové skupiny“, pod jejichž prapory jednotky bojují. Jednotky se do boje nemůžou zapojit samostatně, proto musí být vždy přiřazeny do nějakého regimentu, který se pak do boje zapojuje jako celek. Regimenty mají základní úkoly: útok, obrana a hlídání hranic. Podle toho co regimentu nastavíte ho můžete přiřadit do obrany nebo útoku (v Útok/Probíhající útoky (popř.obrana)). Hlídání hranic probíhá automaticky po nastavení tohoto úkolu a slouží jako obrana před špionáží.


Po kliknutí na název regimentu se vám objeví nabídka změny názvu, úkolu a znaku regimentu. Tady taky můžete poslat jednotky z regimentu nebo ho celý rozpustit.



7.5. NOVÝ REGIMENT

Jak už bylo řečeno, bez regimentů bojovat nejde a právě jejich zakládání najdete zde. Zadáte název regimentu, vyberete znak a dáte odeslat. Pak už jen určit úkol regimentu nasadit jednotky a hurá do boje. Maximální počet regimentů je 24.



7.6. NASADIT VOJSKO DO REGIMENTU

Co dodat. Název říká vše. Tady nasadíte jednotky do jednotlivých regimentů. Ale pozor, když nasadíte jednotky do regimentu tak se bude regiment 2 hodiny přetrénovávat a bude připraven plnit vaše přání až po přetrénování (tj. po 2 hodinách)